Veel gestelde vragen

1Waarom de Goede Doelen Week?
• Door samen te werken, zetten de vrijwilligers van verschillende fondsen zich gezamenlijk in voor alle doelen. Zo kunnen ze beter collecteren in alle straten van Lith.
• Door de gezamenlijke actie krijgt u als inwoner van Lith minder collectanten aan de deur.
• Met de nieuwe manier van collecteren kunt u, voordat de collectant komt, rustig bepalen welke doelen u wilt steunen en met welk bedrag.
2Waarom doen niet alle goede doelen mee met de Goede Doelen Week Lith?
Voordat een doel zich kan aansluiten, is het noodzakelijk dat ze een lokale coordinator hebben om het contact tussen de Goede Doelen Week Lith en het doel te faciliteren. Mocht je coordinator zijn van een doel wat nog niet op onze lijst staat, meld je dan bij ons!
3Waarom wordt de Goede Doelen Week in het voorjaar gehouden?
Niet iedereen mag zomaar altijd overal collecteren. Er zijn speciale weken aangewezen waarin de goede doelen toestemming hebben van gemeentes om te collecteren. Met de Goede Doelen Week Lith hebben wij toestemming om tijdens de week van de Hartstichting te collecteren.
4Hoe staat Goede Doelen Week Lith geregistreerd?
Omdat we de GDW in 2024 opstarten, opereren we nu nog in samenwerking met de GDW in Lithoijen. We delen met hen de infrastructuur om kosten te beperken. Per jaar zullen wij heroverwegen of dit nog steeds de beste keuze is. Alle donaties worden verwerkt via een aparte bankrekening onder beheer van de dorpsraad Lithoijen.
5Hoe weet ik dat de persoon die voor de deur staat echt een collectant is van de Goede Doelen Week?
Al onze collectanten krijgen een badge mee waarmee ze zich kunnen identificeren.
6Ik heb de collectant gemist / de collectant is niet aan de deur geweest.
Gedurende de Goede Doelen Week organiseren we twee momenten waarop de enveloppen ingeleverd kunnen worden, of u kunt uw envelop inleveren bij het thuisadres van een van onze organisatoren. Als u de collectant misloopt, ontvangt u een niet thuis-briefje met verdere details.
7Hoe wordt de opbrengst van de collecte verdeeld?
Na een gezamenlijke telling worden de bedragen toegekend aan de deelnemende fondsen, zoals dit door u is aangegeven op het invulformulier. Als u via de QR-code doneert, wordt uw bijdrage gelijkmatig verdeeld over alle deelnemende goede doelen. De opbrengsten per goed doel worden bekend gemaakt via lokale media en op deze website.
8Ik heb een andere vraag.
U kunt ons altijd bereiken op goededoelenweeklith@outlook.com